Пловдив

За Пловдив

Градът е административен, икономически и културен център на централната южнобългарска област. Разположен е в трансконтиненталния път Лондон - Истанбул - Калкута. Има население от около 360 000 души.
Пловдив е вторият по големина академичен център на България, с 6 висши училища, с вековни исторически традиции, забележително археологическо и културно наследство.

Разположен върху характерните хълмове, Пловдив съчетава различни културни пластове от времето на античността през Средновековието и Възраждането до модерни времена.

Пловдив е по-древен от Рим. В него се пресичат и наслагват много култури и епохи: древната тракийска култура се съчетава с античния гръцки полис, крепостта на Филип Македонски се допълва от елемнти на равнославянската култура; Римската империя и Византия присъстват в разреза на вековете. Археологически находки от критско-микенската епоха показват, че градът е съвременник на Троя. Траките се укрепват по Трихълмието, днес културно-историческия комплекс Стария град.

 Международен панаир - Пловдив е първата панаирна организация в България, която е член на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI/от 1936 година/. Седем от проявите са покрили високите критерии на UFI и са приети за негови членове - Международен технически панаир; Международен панаир на потребителски стоки и технологии; специализираните изложби Агра; Винария; Медикус, Денто, Галения; ПринтКом; Фудтех.
 

Панаирното градче е едно от най-големите в Югоизточна Европа - разположено е на 352 000 кв. метра и има 17 многофункционални изложбени палати, съоръжени с всичко, необходимо за експониране на всякакъв вид стоки. Общата изложбената площ възлиза на 159 100 кв. метра, от които 64 500 кв. метра покрита. Панаирът разполага със съвременен Международен конгресен център с общо 8 модерно оборудвани зали replica orologi hublot от 20 до 550 места. На разположение са и други 12 зали в отделни панаирни палати, с които общият брой места нараства до 2 500.
 

За клиентите на Международен панаир - Пловдив са създадени такива условия за делова работа, каквито предлагат най-добрите европейски панаири.


назад